saskia meijer

Letterkundige. Copylover. Creative. Storyteller. Taalfetisjist. Gelegenheidsdichter. Woordenschatje. Zingever.

 

Het moge duidelijk zijn. Ik hou van schrijven. En ik hou van breinbrekende briefings. Ik zet m’n tanden met liefde in een opdracht die op het eerste gezicht onmogelijk lijkt. Wil achterhalen wat de vraag is achter de vraag. En dan gáán. Ik krijg de kriebels van woorden als efficiënt en resultaatgericht, maar ik ben het wel. Wat me oprecht voldoening geeft, is een lastig onderwerp omvormen tot een helder verhaal. Een ingewikkelde propositie verwoorden in één zin. Iets wat niemand interesseert boeiend maken. Dat. En dan niet alleen met taal. Beeld, muziek, geluid… Ik vind het fantastisch om samen te werken met crafters die net zo gedreven zijn om iets moois neer te zetten. De ontwerpers, fotografen, regisseurs, componisten, animators. Maar ook de strategen, communicatieplanners, data-analisten. En de klant. Juist de klant. Want niemand kent het verhaal dat ik wil vertellen beter dan de klant zelf.

 

Kennis, krachten en vakmanschap bundelen. Iets maken wat raakt. Wat mensen aan het denken zet, aan het lachen krijgt, in beweging krijgt. Dat maakt dit werk voor mij de overtreffende trap van leuk.

 

Gewerkt voor:

HEMA, Dierenbescherming, Marktplaats, Binck Bank, Florius, Dirk van den Broek, Tele2, Marqt, het FD, Oxxio, BNR, Videoland, Brand Bier, Route Mobiel, Nierstichting, Vomar, Verkade, Cordaid Memisa, PinkRibbon, Basic-Fit, DeJong&Laan, DekaMarkt, Mercedes-Benz, Carglass, SkyTeam, Loyalis, Zorg van de Zaak, Micazu, Easycamp, Snappcar, Bonbébé, VakantieVeilingen, GrapeDistrict, Expert, De Telegraaf, NVM, Vereniging Eigen Huis, Healthy People, Funda, gemeente Amsterdam, Noord/Zuidlijn, Projectbureau IJburg, IBC Vastgoed, SFB Vastgoed, KPMG, ING, IBM.